Aquesta coordinació es realitza de forma més intensa amb alguns projectes i entitats en funció de les seves necessitats. Es dóna suport i acompanyament especialment als projectes que originàriament es van liderar des del PDC i ara funcionen de forma autònoma.

Aquests projectes són:

PIV (Punt d’Informació al Voluntariat):

Des del PIV vol promoure la participació ciutadana potenciant una xarxa de relació entre les entitats, serveis i els veïns i veïnes del barri a través de la gestió d’ofertes i demandes de voluntariat i l’acompanyament a les entitats.

           Organitza: Espai 210
           +info

Vincles:

Aquest projecte té com a finalitat millorar la qualitat de vida de la gent gran del territori, alleugerint i transformant el seu sentiment de soledat, minvant el risc d’aïllament i deteriorament del seu estat de salut biopsicosocial, mitjançant la promoció de la participació, la creació de xarxes, l’envelliment proactiu, la reparació de l’afectació psicosocial i el reforç dels seus vincles sociofamiliars.

           Organitza: Fundació Aroa
           +info

eCultura:

És un espai de trobada setmanal, adreçat a persones majors de 65 anys, amb interessos i inquietuds culturals, que tinguin ganes de conèixer i participar de les activitats que s’organitzen des dels diferents equipaments i serveis del territori i fer-ho amb grup, per tal d’ampliar o enfortir la seva xarxa social.

           Organitza: Biblioteca Sagrada Família
           +info

Banc del Temps:

És una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d’un banc, però en el qual allò que es “presta” i es “rep” és temps dedicat a serveis a les persones.

El Banc del Temps, junt amb l’Espai 210 i l’aula Ambiental, organitza l’activitat Renova la teva Roba, una iniciativa per fomentar el consum responsable, sostenibilitat i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. La roba que ja no et fa servei pot continuar sent un recurs!

           +info

Projecte Radars:

Radars és un projecte d’acció comunitària que té com objectiu ajudar i facilitar a que les persones grans puguin continuar a la seva llar tot garantint el seu benestar amb la complicitat del seu entorn. S’organitza a través d’una xarxa en la que participen veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis del barri. Es tracta d’un projecte de l’Ajuntament de Barcelona liderat per Serveis Socials.

           +info

Teixim Vincles:

El projecte Teixint Vincles té com a objectiu principal generar vincles entre dones del barri de diferents orígens i promoure el seu apoderament i l’art com a eina de transformació social i personal (tallers i exposicions). Aquest projecte, vincula la perspectiva intercultural i de gènere.

           Organitza: Associació Teixint Vincles
           +info

Recapte d’Aliments:

Cada anys es realitza recapte d’aliments al barri vinculat a la campanya “La fam no fa vacances”, del Banc d’Aliments, durant el mes de maig. Des del PDC es dóna suport en la coordinació per tal que les entitats del barri, serveis i equipaments que així ho desitgin puguin participar-hi (AMPAs i escoles, Biblioteca, Espai 210, Espai de Gent Gran, CAP Roger de Flor…). Aquestes podran esdevenir punt de recollida d’aliments, que entregaran posteriorment i de forma autogestionada a les diferents entitats que fan distribució d’aliments (AVV, DISA, Església Evangelista i Parròquia de Sant Ignasi).

           +info